Balkonuitbreiding

Balkonuitbreiding

microbeton® is specialist in lichtgewicht balkons. Balkons bieden een uitbreiding op het woonoppervlak en een esthetische toegevoegde waarde. In combinatie met geïsoleerde vouwwanden wordt het hele balkon betrokken bij het woonoppervlak het hele jaar door.

Dankzij de speciale productiemethode is microbeton in staat lichtgewicht balkons van 170 kg/m2 in ferrocement te leveren die bij uitstek geschikt zijn voor renovatie. De gewichtsbesparing komt tot stand doordat het grootste gedeelte van het balkon gevuld is met polystyreen schuim. Er is ook de mogelijkheid zonder schuim te produceren waardoor de vorm van de wapening zichtbaar wordt aan de onderzijde.

Dankzij de wapening blijft de constructieve veiligheid gewaarborgd (KOMO keurmerk). De balkons vormen een constructief element en zijn dus zelfdragend. Door het lage gewicht zijn balkons van microbeton® belastingbesparend voor de gevel en dikwijls zonder al teveel aanpassingen op bestaande constructies aan te brengen. De balkons bieden een duurzame oplossing voor het creëren van buitenruimte. De balkons zijn standaard uitgevoerd met antislip, afschot, watergootje en hemelwaterafvoer. microbeton levert complete balkons, maar ook uitbreidingsmogelijkheden voor bestaande inpandige balkons. Verder worden de balkonelementen ook gebruikt voor het “optoppen” en creëren van galerijen.