Licht-gewicht microbeton® balkons, een in het oog springende verandering

Medio februari dit jaar werd er begonnen met dit bijzondere en grootschalig onderhoudsproject van Etro Vastgoedzorg. De opdrachtgever is woningcorporatie Stek en het betreft drie flats aan het Rembrandplein en de Ooievaarstraat te Lisse met in totaal 258 woningen .

In dit project worden de woningen aangepakt per strang. Een strang wordt gevormd door boven elkaar liggende woningen. Zo schuiven de werkzaamheden gedurende het project op van de ene kant van het flatgebouw naar de andere. Eind dit jaar wordt het project opgeleverd.

De in het oog springende verandering is de vervanging van alle balkons. Elke woning krijgt een nieuw balkon met een zitgedeelte voor de balkondeuren en een smaller deel voor de ramen, een zogenoemd zeembalkon. Deze speciale balkonelementen zijn specifiek ontwikkeld en geproduceerd door microbeton® te Bergen op Zoom. Doordat ze licht in gewicht zijn, konden de nieuwe elementen een stuk groter worden gemaakt ten opzichte van de oude balkons.

Met deze ingrijpende veranderingen wil woningcorporatie Stek de flats zodanig verbeteren dat ze nog minstens veertig jaar kunnen worden verhuurd.

project-lisse-1