Nieuws

  Publicatie in “Bouwwereld”: Ferrocement liggers bepalen gevelbeeld

  By microbeton on September 27, 2016
  2

  Voor het nieuwe kantoorpand van 19.000 m² voor Vanderlande in Veghel heeft Microbeton al de lichtgewicht betonnen elementen geproduceerd. Van de tuinbanken tot aan de dakrand zijn gemaakt in lichtgewicht Microbeton uitvoering. De in het oog springende luifels met daartussen aan willems ankers opgehangen dunne sierbalken geven met hun witte uitstraling het gebouw een fraai gezicht.

  Extra bijzonder is…

  Licht-gewicht microbeton® balkons, een in het oog springende verandering

  By microbeton on November 13, 2014
  4

  Medio februari dit jaar werd er begonnen met dit bijzondere en grootschalig onderhoudsproject van Etro Vastgoedzorg. De opdrachtgever is woningcorporatie Stek en het betreft drie flats aan het Rembrandplein en de Ooievaarstraat te Lisse met in totaal 258 woningen .

  In dit project worden de woningen aangepakt per strang. Een strang wordt gevormd door boven elkaar liggende woningen. Zo schuiven…

  Slank uitgevoerde 50mm microbeton® balkons

  By microbeton on November 13, 2014
  5

  In opdracht van Woonzorg Nederland heeft Van Lith Bouwbedrijf het bestaande verzorgingshuis Lommerlust te Beverwijk opgeknapt. In een Design- and Build constructie is er samen met de opdrachtgever een plan opgesteld waardoor o.a. het aanzicht van het verzorgingshuis weer voor jaren up-to-date zal zijn.

 • Slanke betonnen treden

  Slanke betonnen treden

  By microbeton on July 4, 2014
  5

  Nieuw in Kanaleneiland Zuid zijn de twaalf portiektrappenhuizen. Deze tellen in totaal 2.592 traptreden. Toch is het hoge aantal treden niet het meest bijzondere van deze trappenhuizen. Dat zijn de betonnen treden zelf, die met hun opvallend ranke verschijning een vrije overspanning maken van 1,05 meter.

 • Microbeton accentueert Reinier de Graaf gevels

  Microbeton accentueert Reinier de Graaf gevels

  By microbeton on May 21, 2013
  4

  De snelle bouw van het Reinier de Graaf Ziekenhuis is mede te danken aan de bijzondere balkonelelementen die microbeton uit Bergen op Zoom voor dit project heeft ontwikkeld. Het gepatenteerde kokersysteem van microbeton maakt een razendsnelle bevestiging van in totaal 4,4 kilometer balkons mogelijk.

  De witte balkons zijn prominent in het beeld van het nieuwe ziekenhuis aanwezig. ‘Ze hebben…