Het Bajes Kwartier wordt omgetoverd tot een duurzame groene buurt

Het Bajes Kwartier wordt omgetoverd tot een duurzame en groene buurt! In eerste instantie wordt misschien – door de naam – niet direct aan een mooi wooncomplex gedacht, maar het zijn veelbelovende plannen. Voor de aannemer Hegeman Bouw & Infra B.V. gaan wij in totaal 856m¹ gevelelementen met EPS en 954m¹ gevelbanden produceren.

NIEUW SCHOOLGEBOUW SPINOZA20FIRST

Met de komst van circa 3.000 nieuwe woningen is er behoefte aan sportvoorzieningen in het gebied. Daarom is de bouw van een volwaardig, toekomst bestendig en multifunctionele sporthal gestart. Het nieuwe schoolgebouw, Spinoza20first, verbonden aan het Spinoza Lyceum, komt op de plek van de voormalige parkeergarage van de Bijlmer Bajes. Het gebouw voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een duurzaam (school)gebouw. Denk hierbij aan zonnepanelen, een groen dak en het circulair gebruik van materialen. De school past daarmee goed in het duurzame en toekomstgerichte Bajes Kwartier. Van de oude gevangenis wordt 98% hergebruikt als grondstof voor de nieuwe wijk. De school, sporthal en jongerencentrum worden aangesloten op de warmte-koude opslag van het Bajes Kwartier.

1.810M¹ MICROBETON GEVELELEMENTEN

Voor het nieuwe schoolgebouw en sporthal gaan wij in totaal 856 m¹ gevelelementen met EPS kern en 954 m¹ gevelbanden produceren.  

VERGELIJKBARE PROJECTEN

microbeton heeft ruime ervaring met de productie van lichtgewicht gevelelementen. Zo heeft microbeton onder andere voor het nieuwe EMA (European Medicines Agency) zwarte lichtgewicht gevelelementen geproduceerd. Een ander project is het provinciehuis in Arnhem.

The DoorsHet Stads Huis Almelo