Nieuw project: ruime en lichtgewicht balkons voor de doktoren

Voor een nieuw residentieel gebouw in Antwerpen gaat microbeton vijftig ruime lichtgewicht balkons produceren

De Doktoren

De Doktoren in Antwerpen wordt een 81m hoge woontoren van 156 appartementen in 22 bouwlagen. Het zal door de stedenbouwkundige oriëntatie en F-vormige opbouw naast het ZNA ziekenhuis, een nieuw oriëntatiepunt worden. De woontoren krijgt als bekroning een groot dakterras met groen dat deels toegankelijk is voor de bewoners. Het gebouw komt naast het ziekenhuis en het Kempisch Dok. Vandaar de naam de ‘Doktoren’. De Doktoren biedt betaalbare appartementen met 1 of 2 slaapkamers. Op de begane grond komt een commerciële ruimte die ingenomen wordt door het nabijgelegen ziekenhuis ZNA.

EYECATCHER

Eén van de grote eyecatchers van de Doktoren is het groen dat op uitzonderlijke hoogte zal komen. Bovenop het nieuwe wooncomplex van 23 verdiepingen worden op 80 meter hoogte een aantal grote bomen geplaatst. Daarmee krijgt de Doktoren het hoogste bomenpark van de stad Antwerpen.

LICHTGEWICHT BALKONS VAN FERROCEMENT

Voor de Doktoren in Antwerpen gaan wij in opdracht van Immpact Ontwikkeling diverse lichtgewicht balkons met EPS-kern van ferrocement produceren. In totaal gaat het om 50 lichtgewicht balkons die achteraf aan de gevels worden gemonteerd door middel van het kokersysteem. De balustrades worden van tevoren op de balkonplaten gemonteerd. Vervolgens worden de balkons in zijn geheel over de stalenconsoles geschoven en gemonteerd. 

PROJECTEN MET LICHTGEWICHT BALKONS  

microbeton heeft ruime ervaring met de productie van lichtgewicht balkons van ferrocement. microbeton produceert twee soorten balkons. Dunschalige en slanke balkon elementen vanaf 25 mm – tot 150 mm (staalgewapend) en lichtgewicht balkon elementen met een kern van EPS vanaf 150 mm. Zo produceerde microbeton voor de Kanaaleilanden in Utrecht dunschalige en lichtgewicht balkons. Deze balkonplaten werden op een stalen frame gelegd. Voor transformatie van het wijnhavenkwartier in Den Haag produceerde microbeton de lichtgewicht balkons met EPS kern.

dunschalige en lichtgewicht balkons van ferrocementVOLT Dordrecht