Van stadhuis naar appartementencomplex

Het voormalig stadhuis van Almelo wordt getransformeerd naar appartementencomplex. Voor dit transformatieproject gaat microbeton alle lichtgewicht balkons produceren.

HET STADS HUIS

Waar ambtenaren vroeger de paspoorten klaar maakten en vergaderden over de koers van Almelo, ontstaat nu een nieuwe woon- en leefomgeving: het Stads-Huis. Het oude stadhuis wordt omgetoverd tot 90 unieke stadswoningen, appartementen, maisonettes en lofts met balkon of buitenterras. Ze worden allemaal zeer compleet opgeleverd waardoor er nog maar weinig nodig is om de woningen geheel naar eigen wens af te werken. De appartementen beschikken over een fijne buitenruimte. De uitvoering verschilt per appartement. Zo zijn er balkons van 8 m² en ware buitenterrassen van 20 m².

Het stadhuis dateert uit de jaren 70. Het wordt herbouwd in de stijl van de architect J.J.P. Oud die onder andere ook het monument op de Dam ontwierp. Aan de buitenkant worden op speelse wijze balkons aan de nieuwe gevel geconstrueerd. Aan de binnenkant wordt het gebouw helemaal nieuw en duurzaam.

LICHTGEWICHT BALKONS

Voor dit project gaat microbeton 39 lichtgewicht balkons met EPS produceren. De balkons worden aan de gevels gemonteerd volgens het gepatenteerd kokersysteem. Aan de vloerplaat worden stalen constructieve balken bevestigd waarover de balkons worden geschoven. Door de EPS-kern worden de balkons 60% lichter uitgevoerd ten opzichte van traditioneel beton.

VERGELIJKBARE PROJECTEN

microbeton heeft ruime ervaring met de productie van lichtgewicht balkons. Zo heeft microbeton onder andere voor een transformatie project in Den Haag en voor Het RoemersHuys in Leeuwarden lichtgewicht balkons geproduceerd. Voor luxe appartementen in het bruisende centrum van Arnhem leverden microbeton lichtgewicht elementen voor de uitkragende galerijen.

Spinoza20firstSpaarnelicht, Heemstede