Transformatie voormalig kantoorgebouw Rijkswaterstaat

Voor Houben / Van Mierlo architecten was het de uitdaging om het voormalig kantoorgebouw te transformeren naar een gebouw dat niet meer te gast was, maar zich in de wijk zou nestelen. Het voormalige kantoorgebouw van Rijkswaterstaat was gebouwd in een no-nonsense betonarchitectuur, maar met een verassende gevoeligheid en bescheidenheid geplaatst in de wijk, alsof het te gast was.

Het gebouw is voorzien van extra wooncapaciteit. Door slim zware bouwmasse te verwijderen kon zonder extra funderingsmateriaal het gebouw opgestopt worden met twee extra woonlagen. Gerecyclede en herbruikbare materialen en lichtgewicht beton zijn gebruikt voor een gewichtsreductie. Voor dit project hebben wij de lichtgewicht kolommen, liggers en de nieuwe dunne balkons geproduceerd. Door het gebruik van lichtgewicht beton kon het gebouw 1.5 meter worden uitgebreid.

ARC19 Development Award

De transformatie van het kantoorgebouw Schubertsingel Den Bosch heeft de ARC19 Development Award gewonnen. Daarnaast is dit project ook genomineerd voor de Reynaers projectprijs 2019.